duminică, 9 februarie 2020

Conopidă împopoțonată în blană galbenă

Căutai o rețetă simplă și sănătoasă? O rețetă care să te facă să îți lingi intens furculița chiar dacă este plină de legume?

Iată de ce ai nevoie pentru a pregăti rețeta:
🍚 1 conopidă mare;
🍚 1 pastârnac;
🍚 2 morcovi mari;
🍚 3 linguri făină;
🍚 1 lingură rasă turmeric;
🍚 3 linguri drojdie inactivă;
🍚 4 ouă;
🍚 sare;
🍚 1 lingură rasă oregano;
🍚 opțional: brânză.


Se curăță foarte bine păstârnacul și morcovul, apoi se pun la fiert.
Când s-au înmuiat puțin cele două tipuri de legume, se adaugă conopida tăiată buchețele mari și se fierbe până intră un pic furculița.
Se scurg bine legumele.
Se pun într-un lighean conopida, morcovul ras mare, păstârnacul tăiat cuburi și toate celelalte ingrediente.
Se amestecă și se toarnă într-o tavă groasă (acest preparat are tendința să se prindă, deci ar fi bine să folosești o tavă antiaderentă).
Servește cu murături și să ai poftă de sănătate!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu