joi, 11 august 2016

Pateul de soia simplu de făcut și acasă

Dacă aruncați o privire peste pateul de post din comerț veți observa ușor că pe un raft cu zece sortimente, 8-9 conțin cam aceleași ingrediente dintre care unele îți cam sâcâie limba atunci când încerci să le pronunți. Așa mi-a venit ideea de a încerca acasă o rețetă asemănătoare, dar scuturată de „adaosurile” prea puțin necesare unui corp sănătos. Veți observa că este un produs mai consistent decât cel din comerț.
Ingrediente: soia granule, apă, sare, piper, arome (oregano, busuioc, ce vă place), ulei de măsline, opțional legume (ardei, bureți, ceapă, usturoi etc.). Soia se lasă în apă pentru a se înmuia bine, apoi se dă un clocot bun ca să se înmoaie bine. Apoi, adăugăm restul ingredientelor, amestecând foarte, foarte bine. Pentru o consistență mai fină puteți amesteca cu ajutorul unui robot. Serviți alături de roșii proaspete presărate cu sare.
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu