duminică, 21 octombrie 2018

Cartofi în haină aurită

Ingrediente
🍠cartofi
🍠smântână
🍠făină
🍠turmeric
🍠usturoi
🍠mărar
🍠sare / brânză

Mod de preparare:
Cartofii se spală bine, se fierb în coajă, se curăță și se taie bucăți mari.
Într-o oală se adaugă puțină apă, usturoiul pisat, cartofii, mărarul și se pune pe foc.
Când se încălzește apa se presară făină în ploaie.
Se amestecă ușor până dă un clocot și se îngroașă ca un sos.
Smântâna, turmericul și brânza sărată / sarea își fac și ele loc în oala dată pe foc mic.
Se amestecă bine și se mestecă cu poftă!
(Cantitățile nu sunt menționate, pentru că ingredientele sunt adăugate treptat. Dacă amestecul este prea gros, mai punem puțină apă, iar dacă e prea subțire puțină făină, însă îi dăm un clocot. Usturoiul și turmericul se pun după gust, după limita suportabilității, fiindcă cele două ingrediente sunt un bun „opritor” de răceli. :) Eu am pus din plin până am dat naștere unui ocean galben. Să-aveți poftă!)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu