joi, 11 august 2016

Pateul de soia simplu de făcut și acasă

Dacă aruncați o privire peste pateul de post din comerț veți observa ușor că pe un raft cu zece sortimente, 8-9 conțin cam aceleași ingrediente dintre care unele îți cam sâcâie limba atunci când încerci să le pronunți. Așa mi-a venit ideea de a încerca acasă o rețetă asemănătoare, dar scuturată de „adaosurile” prea puțin necesare unui corp sănătos. Veți observa că este un produs mai consistent decât cel din comerț.
Ingrediente: soia granule, apă, sare, piper, arome (oregano, busuioc, ce vă place), ulei de măsline, opțional legume (ardei, bureți, ceapă, usturoi etc.). Soia se lasă în apă pentru a se înmuia bine, apoi se dă un clocot bun ca să se înmoaie bine. Apoi, adăugăm restul ingredientelor, amestecând foarte, foarte bine. Pentru o consistență mai fină puteți amesteca cu ajutorul unui robot. Serviți alături de roșii proaspete presărate cu sare.
Poftă bună!

duminică, 7 august 2016

Top 10 sfaturi pentru un păr superb

     1.    Accesoriile - Pot fi un bun aliat pentru a vă pune părul în evidență, dar devin un inamic atunci când rup firele de păr. Evitați accesoriile cu sisteme complicate de prindere, care au tendință să agațe sau sunt doar din elastic. Clămițele pe care le folosești mai des cumpără-le angro pentru a economisi, iar pentru depozitarea accesoriilor dă click aici.
2.    Șamponul - Trebuie ales obligatoriu ca răspuns la nevoile părului (pentru mătreață, păr uscat etc.).
3.    Periatul - Obligatoriu zilnic și de fiecare dată când avem părul mai încâlcit. Folosiți un balsam leave-in (personal folosesc Schwarzkopf de ani de zile) pentru o descâlcire mai ușoară și începeți de joc în sus, eventual despărțind părul în două pentru a fi mai ușor.
4.    Peria de păr - Ideal ar fi să avem fiecare o perie din material natural, dar este bine să găsim și ceva comod pentru mână, care să nu zgârie și să nu electrizeze.
5.    Vârfurile - Trebuie tăiate destul de des, pentru că altfel se despică. Puteți să vă alegeți un interval optim, ascultând nevoile propriului păr. În plus, nu uitați că există seruri pentru vârfuri (de exemplu, Serul Gerovital aplicat după spălare păstrează vârfurile întregi pentru mai mult timp).
6.    Uscarea - Chiar dacă nu reușiți să uscați părul natural, măcar nu-l frecați cu prosopul, ci tamponați-l ușor și uscați-l apoi la temperatură mai mică.
7.    Când te bate gândul să-l tunzi … - Nu uita că poți să-l tunzi oricând, dar că va fi dureros să-l aștepți să crească. De aceea, coafează-l altfel (împletituri, noduri, cărări, orice), folosește accesorii diferite și astfel vei alunga gândul.
8.    Coafuri - Lasă-ți imaginația să zboare și… mai urmărește din când în când tutorialele :).
9.    Iritații - De multe ori ne confruntăm și cu iritații, mai ales dacă părul este lung, iar afară este cald. O soluție bună în acest sens este bicarbonatul frecat pe rădăcini când părul este umed și lăsat câteva minute pentru a acționa urmat de o șamponare normală.
10. Mască - Pentru un păr sănătos, nu uitați de masca tradițională (ou, ulei de măsline, ulei de ricin, suc de lămâie) aplicată cu o pensulă cosmetică și lăsată să acționeze înainte de spălarea părului.

sâmbătă, 6 august 2016

Salată de vară cu ardei copți


Cauți o rețetă de salată fresh, suculentă și cu iz de vară? Iată și răspunsul:

Ingrediente
ardei galbeni și roșii, ceapă, roșii, busuioc verde, usturoi, ulei de măsline, sare, piper, suc de lămâie

Preparare
Coaceți ardeii, lăsați-i cu sare presărată deasupra într-un vas acoperit, apoi curățați-i și tăiați-i fâșii subțiri. Adăugați și celelalte legume tăiate feliuțe, iar la urmă scăldați totul în arome (ulei, sare, piper, busuioc, lămâie). Amestecați și serviți pe burtica goală. Poftă bună!

luni, 1 august 2016

Japoneze de post cu făină integrală

Vă doriți ceva care să vă țină de foame și care să nu fie sub nicio formă covrigi ieftini? Pentru un substitut mai hrănitor, cred că merită să încercați rețeta de mai jos, mai ales dacă vă plac copturile moi. Poate aspectul nu vi se pare cel mai apetisant din lume, dar nu uitați că mâncăm și cu creierul :).

Ingrediente:
{  500g făină integrală
{  1 lingură semințe in
{  un praf de chimen
{  1 lingură mix susan alb și negru
{  2 linguri drojdie uscată
{  1 linguriță zahăr
{  1 linguriță bicarbonat stins cu lămâie
{  2 linguri ulei de măsline
{  2 linguri ulei de palmier
{  apă călduță
{  sare
La început încălziți jumătate de ibric cu apă. Frecați drojdia cu zahărul, adăugați puțină apă călduță și frecați până drojdia se dizolvă de tot. Presărați puțină făină, cât să fie un aluat care curge și astfel ați obținut maiaua. O lăsați să-i crească la cald bulbulci în fălci, apoi vă dați la frământat. Puneți toate ingredientele rămase, amestecați bine și adăugați apă atât cât aluatul să fie maleabil, dar nu lipicios. Frământați cu spor și apoi formați bulci, japoneze sau orice altceva. Ungeți-le cu ulei și dați-le la copt până se rumenesc puțin. Nu uitați că fiind un preparat de post se rumenește mai bine pe dedesubt, pentru că nu este uns cu ou. Stropiți-le japonezele cu apă când le scoateți din cuptor și acoperiți-le cu un prosop curat. Poftă mare și să le ascundeți dacă nu vreți să dispară!