duminică, 7 august 2016

Top 10 sfaturi pentru un păr superb

     1.    Accesoriile - Pot fi un bun aliat pentru a vă pune părul în evidență, dar devin un inamic atunci când rup firele de păr. Evitați accesoriile cu sisteme complicate de prindere, care au tendință să agațe sau sunt doar din elastic. Clămițele pe care le folosești mai des cumpără-le angro pentru a economisi, iar pentru depozitarea accesoriilor dă click aici.
2.    Șamponul - Trebuie ales obligatoriu ca răspuns la nevoile părului (pentru mătreață, păr uscat etc.).
3.    Periatul - Obligatoriu zilnic și de fiecare dată când avem părul mai încâlcit. Folosiți un balsam leave-in (personal folosesc Schwarzkopf de ani de zile) pentru o descâlcire mai ușoară și începeți de joc în sus, eventual despărțind părul în două pentru a fi mai ușor.
4.    Peria de păr - Ideal ar fi să avem fiecare o perie din material natural, dar este bine să găsim și ceva comod pentru mână, care să nu zgârie și să nu electrizeze.
5.    Vârfurile - Trebuie tăiate destul de des, pentru că altfel se despică. Puteți să vă alegeți un interval optim, ascultând nevoile propriului păr. În plus, nu uitați că există seruri pentru vârfuri (de exemplu, Serul Gerovital aplicat după spălare păstrează vârfurile întregi pentru mai mult timp).
6.    Uscarea - Chiar dacă nu reușiți să uscați părul natural, măcar nu-l frecați cu prosopul, ci tamponați-l ușor și uscați-l apoi la temperatură mai mică.
7.    Când te bate gândul să-l tunzi … - Nu uita că poți să-l tunzi oricând, dar că va fi dureros să-l aștepți să crească. De aceea, coafează-l altfel (împletituri, noduri, cărări, orice), folosește accesorii diferite și astfel vei alunga gândul.
8.    Coafuri - Lasă-ți imaginația să zboare și… mai urmărește din când în când tutorialele :).
9.    Iritații - De multe ori ne confruntăm și cu iritații, mai ales dacă părul este lung, iar afară este cald. O soluție bună în acest sens este bicarbonatul frecat pe rădăcini când părul este umed și lăsat câteva minute pentru a acționa urmat de o șamponare normală.
10. Mască - Pentru un păr sănătos, nu uitați de masca tradițională (ou, ulei de măsline, ulei de ricin, suc de lămâie) aplicată cu o pensulă cosmetică și lăsată să acționeze înainte de spălarea părului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu