luni, 1 august 2016

Japoneze de post cu făină integrală

Vă doriți ceva care să vă țină de foame și care să nu fie sub nicio formă covrigi ieftini? Pentru un substitut mai hrănitor, cred că merită să încercați rețeta de mai jos, mai ales dacă vă plac copturile moi. Poate aspectul nu vi se pare cel mai apetisant din lume, dar nu uitați că mâncăm și cu creierul :).

Ingrediente:
{  500g făină integrală
{  1 lingură semințe in
{  un praf de chimen
{  1 lingură mix susan alb și negru
{  2 linguri drojdie uscată
{  1 linguriță zahăr
{  1 linguriță bicarbonat stins cu lămâie
{  2 linguri ulei de măsline
{  2 linguri ulei de palmier
{  apă călduță
{  sare
La început încălziți jumătate de ibric cu apă. Frecați drojdia cu zahărul, adăugați puțină apă călduță și frecați până drojdia se dizolvă de tot. Presărați puțină făină, cât să fie un aluat care curge și astfel ați obținut maiaua. O lăsați să-i crească la cald bulbulci în fălci, apoi vă dați la frământat. Puneți toate ingredientele rămase, amestecați bine și adăugați apă atât cât aluatul să fie maleabil, dar nu lipicios. Frământați cu spor și apoi formați bulci, japoneze sau orice altceva. Ungeți-le cu ulei și dați-le la copt până se rumenesc puțin. Nu uitați că fiind un preparat de post se rumenește mai bine pe dedesubt, pentru că nu este uns cu ou. Stropiți-le japonezele cu apă când le scoateți din cuptor și acoperiți-le cu un prosop curat. Poftă mare și să le ascundeți dacă nu vreți să dispară!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu