Aluatul (rețeta o găsiți aici) poate fi făcut la fel de bine cu smântână în loc de unt, doar că nu va fi la fel de sfărâmicios după coacere. Pentru a evita creșterea neuniformă a aluatului pe mijloc puteți pune fără probleme o tavă mică peste el la copt.
Umpluturile pot deveni și ele o joacă: fructe crude, gem proaspăt, creme - aici găsești rețeta pentru cremă de vanilie. Indiferent de ce alegeți, puteți construi mai multe straturi pe care să le răciți sau să le coaceți după ce aluatul din cuptor s-a rumenit puțin. În tarta din poză am folosit cremă de vanilie dată la cuptor cu rubarbă și mentă proaspătă.
Cel mai important sfat: orice tartă își caută suratele, așa că bucurați-o cu câteva linguri de înghețată de scorțișoară sau orice altă aromă.
|
Un strop de magie cotidiană: cooking, minimalism, zero waste, locuri de suflet, lecturi și altele. Bine ai venit!
marți, 9 mai 2017
Sfaturi pentru o tartă super bună
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu