duminică, 6 septembrie 2015

Omletă la cuptor

Timpul este scurt, ai mai multe persoane care așteaptă un mic-dejun copios sau pur și simplu vrei ceva nou în lista ta? Omleta la cuptor este soluția ieftină, ușor de preparat și fără să îți consume din timpul prețios.

  Ingrediente:
  • 7 ouă
  • 1 ardel
  • 1 ardel iute mic roșu
  • 1 lingură făină
  • 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 3 linguri cașcaval afumat
  • 3 linguri caș sărat
  • 1 lingură ulei de măsline
  • ulei de floarea soarelui (pentru uns)
  • pătrunjel, sare, piper
 

Modul de preparare

Mai întâi, ne aducem pe masa de lucru toate cele necesare preparatului (ingredientele, un castron mediu, un tel și o tavă nu prea mare, de preferat din teflon).
Spargem ouăle în castron și batem până se sparg toate gălbenușurile. 
Adăugăm ardelul tăiat cubulețe, ardelul iute tăiat feliuțe, făina, bicarbonatul pe care îl stingem cu o jumătate de linguriță de zeamă de lămâie, cașul ras sau frământat cu mâna, uleiul de măsline, pătrunjelul tocat, un praf de sare (!în funcție de cât de sărate sunt brânzeturile) și un praf de piper (!dacă ardelul nu este prea iute).
Compoziția omogenizată o turnăm în tăvița unsă cu ulei de floarea soarelui și dăm la foc mediu până se umflă bine, se desprinde ușor de pe laturile tăvii și nu are un aspect foarte moale la atingere.
Scoatem cu grijă din cuptor și ornăm cu cașcaval ras. Se poate servi ușor dacă este tăiată ca pizza.
Bineînțeles că pentru această rețetă puteți jongla ușor cu orice tip de arome vă ațâță papilele mai puternic.

Sfat bonus: dacă doriți ca tava să fie plină de viață cât mai mult timp, scoate-ți preparatul cât mai repede și curățați-o bine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu