sâmbătă, 24 februarie 2018

Prăjitură cu bulion, mere și nucă cu iz exotic

Vrei o prăjitură mare, bună, dar să fie și de post? Iată soluția găsită de mine: prăjitura cu bulion, mere și nucă cu iz exotic.
 Ingrediente aluat:
🍰 20 linguri bulion 18%
🍰 20 linguri ulei
🍰 20 linguri făină neagră
🍰 10 linguri făină albă
🍰 10 linguri griș
🍰 1 linguriță ghimbir
🍰 1 linguriță bicarbonat stins
🍰 1 praf de copt stins
Ingrediente cremă:
🍰 mere
🍰 nucă
🍰 scorțișoară
🍰 coajă de portocală
Opțional: 
🍰zahăr vanilat pentru ornat (rețetă aici)
  

Foile
Prima dată se fac foile din ingredientele scrise. Trebuie să obțineți un aluat moale, însă care nu se lipește foarte tare pentru a se putea lucra ușor (dacă este prea lipicios mai adăugați puțină făină albă, pentru că depinde mult și de ce tip de făină folosiți). Aluatul se împarte în trei. Se unge cu ulei o tavă întoarsă cu gura în jos și se modelează foaia direct pe tavă. Se dă la copt pentru aproximativ 10 minute sau până când miroase a copt. Marginile neuniforme se ard ușor. Se procedează la fel cu toate foile.
Crema
Pentru cremă se rad pe răzătoarea mare merele curățate și spălate bine, se lasă la scurs (sucul se bea simplu sau se adaugă în ceai), apoi se călesc învârtind până când își schimbă ușor culoarea și s-a eliminat mult din apă. Nuca se coace puțin în cuptor (pare că se decojește, dar nu se arde), se macină și se adaugă peste mere alături de arome. Se amestecă bine.
Aranjarea
Se alternează crema cu foile coapte și opțional se pudrează cu zahăr vanilat de casă.
Poftă bună și post ușor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu