Jeleul - cremă se prepară din fructe de pădure congelate (eu am folosit doar coacăze). Acestea se pun într-o oală de inox cu fundul dublu. Când fructele au lăsat multă zeamă, se scurg și sucul se păstrează. Fructele scurse sunt lăsate să se coaguleze în câteva clocote, iar când se răcesc se adaugă un pic de miere. Cu acest jeleu-cremă se umple blatul răcit, însiropat și tăiat în două.
|
|
Glazura-cremă se face amestecând miere, cacao, karob, ness, apă, lapte praf de soia și semințe de chia (puteți folosi în loc de apă și lapte praf de soia direct lapte de soia / de cocos / de orez lichid). Semințele de chia nu se consumă ca atare niciodată, se înmoaie în lichid măcar 10 minute. Important este să obțineți o cremă care nu curge repede, reglați cantitatea de apă în funcție de câtă chia folosiți. Consumul zilnic recomandat este de două linguri.
Astfel, veți obține un tort cremos și sănătos. Lăsați-l câteva ore la rece și pe urmă... poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu