sâmbătă, 5 septembrie 2015

Roșioare șirete

Această rețetă este potrivită pentru cei care nu sunt amatori de gogonele, dar doresc să păstreze un pic din savoarea acestor minunate legume (după unii, fructe) ale naturii. 
Pe lângă faptul că au gust mult mai bun decât gogonelele clasice, cele roz, roșii sunt și muuult mai aspectuoase, nu-i așa?
Pentru a putea obține un astfel de borcănel nu este nimic mai simplu:

 Ingrediente: 
  • roșii, nu neapărat cherry, dar să fie tărișoare (merg și verzui, roz)
  • 1 hrean
  • 1 ardel iute
  • 10 g semințe de muștar
  • 1 morcov
  • sare mare
  • apă
 
Preparare: Preparați o saramură amestecând o lingură de sare mare neiodată (cea iodată înmoaie murăturile) cu 1 litru de apă.
Cantitatea necesară de lichid depinde foarte mult de cât de bine sunt așezate celelalte ingrediente în borcan. Aranjați roșioarele combinate cu celelalte ingrediente rămase, încercați să faceți un model așa cum vă place, apoi turnați saramură un pic peste nivelul roșiilor. 
Hreanul puteți să-l folosiți ca teasc (așezat încrucișat oprește ieșirea roșioarelor din apă, deci și stricarea lor).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu