marți, 1 septembrie 2015

Plăcintă grăbită

Ți-au mai rămas câteva foi de plăcintă din acelea subțiri ca hârtia și nu mai știi ce să faci cu ele, doar-doar scapi de ele?

Ei bine, iată că se poate face și o bunătate de plăcintă grăbită din câteva ingrediente simple:

  • foile de plăcintă rămase
  • ulei
  • brânzeturi de mai multe tipuri
  • busuioc sau alte condimente preferate
 
Preparare:
Într-o tavă unsă cu ulei se pun foile de plăcintă dezghețate în straturi  cu diferitele tipuri de brânză printre ele: de exemplu, 2 foi - 1 strat de brânză de vacă, 2 foi - 1 strat de caș sărat, 2 foi - 1 strat de cașcaval.
La final, se rade cașcaval și se presară busuioc frecat în palmă pentru a deschide aromele.
Nu vă chinuiți foarte mult cu așezarea sau cu straturile, pentru că oricum va ieși bine.
Dacă vreți să simțiți mai bine diferența dintre foile de plăcintă apropiate, ungeți-le pe fiecare în parte cu un strop de ulei - așa se vor depărta un pic între ele la copt, atât cât nu le va înmuia brânza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu