miercuri, 16 septembrie 2015

Borș acru? simplu de făcut!

Pe lângă faptul că este sănătos prin conținutul de B-uri, borșul acru dă o aromă specifică ciorbelor și nu numai.
Se poate bea și ca atare contra grețurilor de la stomac sau din alte cauze :) .

Ingrediente: apă, 2 căni de tărâțe, 1 cană făină de porumb (+ crenguțe de vișin, frunze și tulpini de țelină, uscate sau proaspete sunt bune pentru un gust mai special). Aveți nevoie și de un borcan de 5l sau ceva asemănător și o lingură/spatulă cu o coadă lungă pentru învârtit.

Preparare:
Metoda 1: Puteți pune în borcan apă călduță direct cu tărâțele și făina de porumb.
Metoda 2: Puneți într-o oală vișinul și țelina la fiert în apă, dați un clocot, lăsați cu capac să infuzeze (ies mai bine aromele) și să se răcească puțin. Apoi, combinați în borcan cu tărâțele și cu făina de porumb.
Borcanul în care ați pus ingredientele se lasă într-o cameră călduroasă câteva zile și se învârte în el de fiecare dată când aveți ocazia.
După ce borșul se acrește suficient de bine cât să vă placă, îl strecurați și îl puneți în sticle la rece. Nu uitați să opriți un borcan de huște (tărâțe cu făină acrite de pe fund) pe care îl puneți în frigider pentru a se prinde mai ușor borșul când mai faceți.

Sfatul 1: Dacă face floare (apare ceva deasupra), o aruncați.
Sfatul 2: Puneți borcanul într-un lighenaș ca să nu curgă când fermentează.
Sfatul cel mai important: trageți pe cineva cu drag de păr spunând că vreți să vi se acrească borșul (așa zic bătrânii).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu