joi, 15 iunie 2017

Tort de post cu mere

Blatul
Merele curățate și tăiate mărunt se așează într-o tavă antiaderentă stropite din plin cu rom și scorțișoară. Se dau la cuptor, iar când s-au înmuiat puțin primesc deasupra pe post de plapumă un strat de chec (vezi rețeta).
Se lasă la copt până când se rumenește și nu se mai prinde nimic dacă verificați introducând o scobitoare în aluat.

Crema
Folosiți o oală mică cu fund dublu pentru a da un clocot unui amestec de lapte din soia praf, apă și amidon / făină de grâu (prefer amidonul din tapioca, dar se găsește tot mai greu). În funcție de grosimea dorită folosiți mai mult amidon / făină sau adăugați muuuultă nucă de cocos. Nu uitați că aceste creme se mai îngroașă când se răcesc.

Aranjarea
Blatul răcit se întoarce cu merele în sus, se adaugă crema și se ornează cu multe fructe pe post de aromă și îndulcitor.

Sfat: dacă preferați un desert mai dulce, adăugați miere peste fiecare strat.  Enjoy!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu