luni, 26 iunie 2017

Cartofi delicioși aurii

Mereu ne fac cu ochiul niște cartofi simpatici, prăjiți, cu miros ispititor, parcă numai buni de savurat, dar ce ne facem când stomacul nu este la fel de încântat ca noi? Căutăm și găsim alternative. Iată una dintre ele: cartofi delicioși aurii.
Cartofii curățați se taie cubulețe și se pun la fiert până când intră puțin furculița. Nu îi lăsați să se sfarme, mai bine mai puțin fierți decât prea mult. 
Scurgeți-i, lăsați aburul să iasă din ei, apoi prăjiți-i în puțin ulei încins până când se rumenesc ușor.
Veți descoperi o consistență fină înăuntru și una crocantă la suprafață, iar stomacul va fi mai fericit, pentru că timpul de prăjire este redus, iar cantitatea de ulei pe care o absorb cartofii mult mai mică.
Ca să nu se supere, puneți-le alături un mujdei din usturoi verde sau o salată colorată cu de toate (roșii, castraveți, ceapă verde, morcov etc.).

O variantă mai rapidă  de cartofi
Fierbeți cartofii întregi și serviți-i cu un amestec de ulei de măsline și sare.
Mai simplu de atât nu se poate :)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu