Trecând peste beneficiile consumului de bacterii bune pentru întregul organism, ar fi bine să știți că nu este nevoie să cheltuiți foarte mulți bani pentru a le procura.
Rețeta este foarte simplă și puteți să o preparați și în cantități mai mici:
- se iau 175ml-250ml de iaurt, kefir etc. preferat
- se iau 2l de lapte, preferabil de la țară, din sursă sigură
Preparare:
Fierbeți laptele dacă este de la țară și lăsați-l să se răcească până când abia îl mai simțiți cald.
Dacă este lapte cumpărat, doar îl încălziți foarte ușor.
Într-un borcan de sticlă/oală/ulcior de lut sau alt recipient ce depășește 2l puneți laptele foarte puțin cald, turnați păhărelul de iaurt sau ce ați preferat, amestecați și puneți recipientul să stea (fără a mai amesteca) într-un loc călduț.
Într-o zi - două veți obține o cantitate mult mai mare din produsul dorit, va fi cu siguranță mai gustos și la îndemână.
Pentru a savura și mai mult timp ceea ce ați obținut prin „magia” laptelui nu trebuie decât să lăsați două-trei degete pe fundul vasului și să repetați procedura.
Sfat: Cel mai important este primul produs ales. Este de preferat să folosiți un păhărel care conține probiotice, nu neapărat foarte scump. Pentru a obține un rezultat bun totul depinde de calitatea bacteriilor pe care le-am avut la început și pe care apoi le înmulțim. Dacă păhărelul conține prea mult amidon nu va închega bine laptele sau îl va închega doar o singură dată. Deci, ține un pic și de experimentare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu