joi, 1 octombrie 2015

Lapte acru, kefir, sana și altele la fel? Simplu de făcut chiar la tine acasă!

Trecând peste beneficiile consumului de bacterii bune pentru întregul organism, ar fi bine să știți că nu este nevoie să cheltuiți foarte mulți bani pentru a le procura.

Rețeta este foarte simplă și puteți să o preparați și în cantități mai mici:
- se iau 175ml-250ml de iaurt, kefir etc. preferat
- se iau 2l de lapte, preferabil de la țară, din sursă sigură

Preparare:
Fierbeți laptele dacă este de la țară și lăsați-l să se răcească până când abia îl mai simțiți cald.
Dacă este lapte cumpărat, doar îl încălziți foarte ușor.
Într-un borcan de sticlă/oală/ulcior de lut sau alt recipient ce depășește 2l puneți laptele foarte puțin cald, turnați păhărelul de iaurt sau ce ați preferat, amestecați și puneți recipientul să stea (fără a mai amesteca) într-un loc călduț.
Într-o zi - două veți obține o cantitate mult mai mare din produsul dorit, va fi cu siguranță mai gustos și la îndemână.
Pentru a savura și mai mult timp ceea ce ați obținut prin „magia” laptelui nu trebuie decât să lăsați două-trei degete pe fundul vasului și să repetați procedura.

Sfat: Cel mai important este primul produs ales. Este de preferat să folosiți un păhărel care conține probiotice, nu neapărat foarte scump. Pentru a obține un rezultat bun totul depinde de calitatea bacteriilor pe care le-am avut la început și pe care apoi le înmulțim. Dacă păhărelul conține prea mult amidon nu va închega bine laptele sau îl va închega doar o singură dată. Deci, ține un pic și de experimentare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu