joi, 24 martie 2016

Cozonac de post

Vă doriți un cozonac aromat și nu ați găsit încă o rețetă? Încercați-o pe aceasta.

Ingrediente:
{  2 portocale
{  2 linguri drojdie uscată
{  1 pahar ulei
{  10 linguri zahăr
{  făină
{  4 linguri praf Soy Milk
{  nucă
{  sare
      {1 borcan mic de cireșe în suc propriu / 1 banană
{  2 linguri cacao
{  scorțișoară

Mod de preparare:
Pentru maia dizolvăm drojdia în puțină apă caldă îndulcită și adăugăm un pic de făină. Lăsăm lichidul acesta să crească. Între timp, ne ocupăm de portocale - le spălăm, le radem, le curățăm și tocăm mărunt miezul. După ce a crescut maiaua, adăugăm peste ea portocalele, uleiul, 5 linguri de zahăr, puțină sare și făină. Amestecăm bine și lăsăm să crească.
Pentru umplutură, amestecăm 5 linguri de zahăr cu laptele praf de soia, cu nuca (dacă vreți multă umplutură puneți un castronel bun), cireșele / banana (pentru a înmuia), cacaua și scorțișoara.
Ungem două tăvi de cozonac cu ulei. Formăm cozonacii astfel: întindem două foi egale, le ungem cu umplutură, rulăm, așezăm în tăvi și ungem cu ulei îndulcit. Putem presăra mac și susan.
Sfaturi:
   1. Nu vă alarmați dacă nu crește aluatul foarte mult. Fiind mai gras, el nu va ieși foarte pufos, ci mai degrabă moale.
   2. Nu uitați să stropiți cu apă cozonacii când îi scoateți și să-i acoperiți cu un prosop gros. Lăsați aburul să pătrundă bine aromele.
   3. Ascundeți-l dacă îl păstrați pentru musafiri. :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu