miercuri, 2 martie 2016

O primăvară dulce din inimă!

După cum v-am obișnuit, vom sărbători și de această dată cu ceva util: inimioare largi cu dragoste și, bonus, tartă roșie.

Ingrediente inimioare:
   - 200g făină (+ de întins foaia)
   - 1 ou
   - 100g unt
   - 1 linguriță praf de copt stins
   - un praf de sare
   - opțional: 75g zahăr
   - opțional: arome (scorțișoară, ghimbir, zahăr vanilat etc.)

Decor: pastă de zahăr (apă, zahăr pudră, sirop de vișine pe post de colorant)
Aluatul este foarte ușor de pregătit. Pur și simplu se amestecă toate ingredientele, iar aluatul obținut se lasă la frigider cam o oră (nu este nicio problemă dacă îl lăsați peste noapte). Apoi, se întinde foaia ajutându-vă de făină: întindeți un pic, dacă se lipește, presărați făină și tot așa. Când nu se mai lipește, puteți tăia cu formele speciale. Așezați biscuiții într-o tavă unsă cu ulei/tapetată cu hârtie de copt și dați la cuptor până se rumenesc ușor. Se scot și se lasă deoparte.
Pentru pasta de zahăr amestecăm zahăr pudră cu apă sau cu sirop (depinde ce culoare vrem) până obținem consistența unui șerbet moale. Turnăm pasta într-o punguță, tăiem puțin capătul și începem să decorăm. Dacă vă doriți margini foarte bine conturate, aveți nevoie de o pastă care să nu curgă foarte ușor și trebuie să lăsați straturile să se usuce pe rând.

BONUS: Tartă roșie cu fructe


Aluatul se prepară ca cel de sus, doar că îl întindem într-o singură foaie, o așezăm în tavă, o acoperim cu hârtie de copt și peste ea așezăm fasole/bile speciale/tacâmuri, astfel încât aluatul să nu se deformeze prin coacere.
Umplutura (fructe congelate/proaspete + gelatină) se pregătește după instrucțiunile de pe pachețelul de gelatină.
Pentru ca umplutura să nu se strice repede, putem da un clocot fructelor, dar le răcim înainte de a adăuga gelatina.
După ce foaia s-a răcit, puteți adăuga umplutura și dați la rece pentru a se întări bine.
Sfat: Nu vă panicați cu gelatina, deoarece are nevoie de timp ca să se închege.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu