marți, 7 martie 2017

Brioșe cu bureți și ceapă verde


 Ingrediente:
- 1 castronel bureți tăiați mărunt 
- câteva codițe de ceapă verde (chiar și ușor uscate)
- 1 castronel apă și ulei
- sare
- 1 linguriță turmeric
- usturoi
- 1 linguriță bicarbonat
- 1 linguriță drojdie proaspătă
- făină albă

Se amestecă într-un castron bureții tocați (pot fi Pleurotus), ceapa tăiată mărunt, apa și uleiul (proporția depinde de cât vreți să fie brioșele de moi, uleiul dă consistența mai moale, eu am mers pe 1/3 ulei), sarea, turmenicul, bicarbonatul stins, drojdia.
Se adaugă făină până când aluatul devine mai greu de amestecat, are o consistență mai groasă decât cea a aluatului de clătite și curge greu.
Se toarnă amestecul în forme pentru brioșe, lăsând cam un centimetru liber ca să crească.
Se lasă la copt până nu se mai prinde nimic de bățul de chibrit la verificare.
Serviți reci dimineața sau ca o gustare pe parcursul zilei.
(Nu vă speriați dacă amestecul galben devine roșu aprins la copt, așa face turmenicul.)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu