Ingrediente
Aluat:
- făină albă
- apă
- sare
- drojdie
Sirop:
- miere
- apă
Ornare:
- miere
- nucă / nucă de cocos
|
|
Din aluat se vor face pe rând suluri lungi cât masa. Fiecare sul se așează în formă de U și se răsucesc cele două bucăți. Apoi, sulul răsucit se pune în formă de 8, lăsând spațiu în bucle. Se așează în tava unsă înainte cu ulei. Se ung cu sirop și se dau la copt.
Pentru a se rumeni frumos, chiar dacă se vor crăpa ușor, ungeți sfințișorii cu sirop de trei ori pe parcursul coacerii.
După ce scoateți tava din cuptor, însiropați zdravăn sfințișorii (dacă nu vreți să fie foarte dulci folosiți doar apă), turnând lichidul peste ei și în tavă. Lăsați câteva minute să se răcorească. Apoi, ungeți cu miere, folosind pensula, și presărați, fără zgârcenie, nucă.
Dacă vi se par prea puțin dulci puteți adăuga miere și atunci când îi consumați.
Cu siguranță vor fi cei mai buni sfințișori pe care i-ați gustat vreodată.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu