miercuri, 8 martie 2017

Sfințișori ca la mama acasă

Ingrediente

Aluat:
- făină albă
- apă
- sare
- drojdie
Sirop:
- miere
- apă
Ornare:
- miere
- nucă / nucă de cocos

Aluatul se face ca pentru pâine (Cantitățile depind de câți vreți să faceți - pentru o singură tavă ajunge un aluat din 500g-700g făină, drojdia trebuie pusă după eticheta ei, iar apa se adaugă treptat. Se amestecă drojdia cu apă călduță, foarte puțin zahăr și o lingură de făină până devine pastă. Se lasă la dospit. Când face bulbuci mari, se adaugă mai multă apă și făină până totul formează un aluat molicel. Se dă la crescut într-un  loc călduț măcar până își dublează volumul.) .
Din aluat se vor face pe rând suluri lungi cât masa. Fiecare sul se așează în formă de U și se răsucesc cele două bucăți. Apoi, sulul răsucit se pune în formă de 8, lăsând spațiu în bucle. Se așează în tava unsă înainte cu ulei. Se ung cu sirop și se dau la copt. 
Pentru a se rumeni frumos, chiar dacă se vor crăpa ușor, ungeți sfințișorii cu sirop de trei ori pe parcursul coacerii.
După ce scoateți tava din cuptor, însiropați zdravăn sfințișorii (dacă nu vreți să fie foarte dulci folosiți doar apă), turnând lichidul peste ei și în tavă. Lăsați câteva minute să se răcorească. Apoi, ungeți cu miere, folosind pensula, și presărați, fără zgârcenie, nucă. 
Dacă vi se par prea puțin dulci puteți adăuga miere și atunci când îi consumați.
Cu siguranță vor fi cei mai buni sfințișori pe care i-ați gustat vreodată.
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu