duminică, 17 ianuarie 2016

De ce să folosești hârtie de copt... maro?


Mărturisesc că mai demult eram cam sceptică cu privire la hârtia de copt - de ce să tai hârtia aceea (de obicei câș), să dai bani și pe ea, ca mai apoi să o arunci, în loc să ungi frumușel tava cu ulei? Ei bine, până la urmă, m-a convins și pe mine.Cea mai eficientă mi s-a părut hârtia de copt maro la fursecurisărățele și prăjituri tip chec. 
Observație: aluatul are tendința să se prindă ușor la chec, iar dacă zahărul nu este dizolvat complet sau pudrați cu zahăr, acesta se va topi și va face hârtia de unică folosință :) . În rest, puteți să folosiți aceeași coală bine măsurată pentru tava respectivă cât vă poftește sufletul (bine, nici exagerat să se umple de chestiuțe  pe care nu avem cum să le vedem).



În plus, ajută foarte mult atunci când aveți mai multe tăvi de copt. Scoateți cu grijă doar foaia cu ce ați copt, așezați o coală de rezervă și puteți umple tava cu noi bunătăți sau, mai simplu, așezați din timp ce ați preparat și faceți doar un simplu schimb de coli :) .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu