duminică, 3 ianuarie 2016

La multe bunătăți în Noul An!

Nu putem sărbători decât practic pe acest blog.
Așa că iată 10 sfaturi utile pentru a face/ salva un tort:
  1. Nuca de cocos poate acoperi orice.
  2. Aceeași nucă de cocos îngroașă orice cremă prea moale.
  3. Feliile de portocală ușor coapte pot fi un decor la îndemână.
  4. Pentru floricica din mijlocul tortului, tăiați felii de portocală pe raza cercului și răsuciți.
  5. Frișca se bate mult mai repede dacă adăugați un strop de suc de lămâie la început.

6. Frișca se fixează mai bine dacă mai întâi decorați cu un strat subțire, dați tortul la frigider o oră și abia apoi reveniți cu stratul final.
7. Păstrați mereu o cremă pentru torturi de rezervă (pentru decor, pentru musafiri neașteptați sau pentru reparații culinare - întărirea unei creme încăpățânate :) )
8. Încercați să faceți un tort cu foi. Aveți o rețetă de bază AICI. Foile se coc foarte repede și nu iau foarte mult timp, mai ales dacă le faceți prin rotație pe foi de copt, nu pe tavă.
9. Puțină sare în copturile dulci potențează gustul dulce.
10. Când ceva bun îți reușește foarte bine, nu uita să îi mulțumești Lui Doamne-Doamne că ți-a reușit și roagă-L să dea și altora din prisosul tău. Dincolo de referința religioasă, cred că este bine ca măcar la început de an să ne aducem că avem mai mult decât alții și să fim mulțumiți :). 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu