Am ales o combinație care să nu ia mult timp până se dizolvă în lichid (lapte de vacă, lapte de soia, apă etc.) și să-mi ofere cât mai multe componente de care organismul meu are nevoie:
Cantitățile sunt variabile, după gust și nevoie.
|
|
Am amestecat toate ingredientele într-un lighean. Apoi, am pus amestecul într-o caserolă cu capac.
Porția zilnică: o treime castronel de fulgi + 1 căniță de lapte + ce vă mai dorește sufletul.
Sfaturi:
- Jucați-vă cu ingredientele (fulgi, nuci, semințe, fructe uscate, arome), dar mare atenție să nu fie pline de zahăr dinainte, pentru că atunci vă fac mai mult rău decât bine.
- Fiți curajoși! Încercați și ingrediente noi: tărâțe, semințe de chia, de susan, de in etc.
- Puteți folosi și nuci mărunțite, pentru că și ele sunt foarte sănătoase, dacă le suportă stomacul vostru gol-goluț.
- Alegeți ingrediente cât mai simple și urmăriți ofertele, pentru ca un deliciu sănătos să nu devină o povară financiară: curmale la 200g mai ieftine decât stafidele (sub 2 lei la Penny, Kaufland), fulgi de ovăz sau de grâu la 500g/1kg (Kaufland, Unicarm), fructe exotice confiate la kg (20-35 lei/kg). Curmalele se păstrează bine în punguțele lor chiar și un an de zile. Fulgii rezistă bine în pungile originale nedesfăcute, dar, mare atenție, să le verificați din când în când (nu doar oamenii sunt atrași de cereale).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu