sâmbătă, 30 ianuarie 2016

Musli - o bunătate pentru sănătate!

Musli înseamnă o altă combinație plină de sănătate cu care ne putem începe ziua și care ne poate oferi energie pentru o perioadă mai extinsă. Sunt pline magazinele de punguțe de musli, unele mai mari, altele mai mici, mai ieftine sau mai scumpe, dar fiecare are gusturile sale și alegerile accesibile ca preț conțin cam aceleași lucruri: un tip de fulgi, câteva felii de măr uscat și alte câteva ingrediente pierdute prin pungă. De aceea, de ce să nu ne jucăm iar cu ingredientele și să facem o alegere potrivită nouă și gustoasă?
Am ales o combinație care să nu ia mult timp până se dizolvă în lichid (lapte de vacă, lapte de soia, apă etc.) și să-mi ofere cât mai multe componente de care organismul meu are nevoie:

  • fulgi de porumb 
  • fulgi de ovăz și de grâu (striviți tare, ca feliuțe subțiri)
  • semințe de floarea soarelui
  • stafide
  • papaya și ananas confiate tăiate cuburi mici
  • curmale mărunțite
Cantitățile sunt variabile, după gust și nevoie.



Am amestecat toate ingredientele într-un lighean. Apoi, am pus amestecul într-o caserolă cu capac.
Porția zilnică: o treime castronel de fulgi + 1 căniță de lapte + ce vă mai dorește sufletul.

Sfaturi:
  1. Jucați-vă cu ingredientele (fulgi, nuci, semințe, fructe uscate, arome), dar mare atenție să nu fie pline de zahăr dinainte, pentru că atunci vă fac mai mult rău decât bine.
  2. Fiți curajoși! Încercați și ingrediente noi: tărâțe, semințe de chia, de susan, de in etc.
  3. Puteți folosi și nuci mărunțite, pentru că și ele sunt foarte sănătoase, dacă le suportă stomacul vostru gol-goluț.
  4. Alegeți ingrediente cât mai simple și urmăriți ofertele, pentru ca un deliciu sănătos să nu devină o povară financiară: curmale la 200g mai ieftine decât stafidele (sub 2 lei la Penny, Kaufland), fulgi de ovăz sau de grâu la 500g/1kg (Kaufland, Unicarm), fructe exotice confiate la kg (20-35 lei/kg). Curmalele se păstrează bine în punguțele lor chiar și un an de zile. Fulgii rezistă bine în pungile originale nedesfăcute, dar, mare atenție, să le verificați din când în când (nu doar oamenii sunt atrași de cereale).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu