sâmbătă, 23 ianuarie 2016

Simplu și bun!

Avem niște musafiri din străinătate și nu prea știm cu ce i-am putea servi. Sarmalele durează destul de mult de făcut, mici nu vrem și altceva cu parfum tradițional nu ne trece prin minte. Iată și soluția să-i lăsați cu gurile pline de apă :)) :


 Ingrediente
  • făină de porumb grișată
  • apă
  • cărniță afumată sau cârnați
  • ouă 
  • brânză de burduf sau orice altă brânză sărată
  • un strop de ulei
  • sare (în funcție de cât de sărată este brânza)




Modul de preparare:
Se face o măliguță mai molicică, iar între timp se fierb ouăle (mai mult, ca să fie tari).
Se ia o tavă antiaderentă, se unge cu puțin ulei, se așează cărnița tăiată, apoi un strat de măliguță, un strat de brânză și tot așa (depinde câte năsucuri vrem să lăsăm să adulmece).
După ultimul strat de măliguță se pun ouăle fierte tăiate felii și se rade brânză.
Se lasă până când se parfumează toată casa cum trebuie și brânza este topită bine.

Variantă:
Ouăle se pot pune și crude, ca să se coacă în cuptor, dar așa măliguța va căpăta pe margini crustă (pentru că durează mai mult), depinde cum vă place.

Sfaturi:
Pentru o mămăliguță fără cocoloașe, amestecați de la început cu telul și turnați treptat făina.
Mămăliguța iese mai fină dacă folosiți lapte în loc de apă.
Ouăle se decojesc mai ușor dacă le dați un duș rece înainte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu