Turnați câte un polonic mic de aluat într-o tigaie încălzită și cu foarte puțin ulei în ea.
Răsfirați mișcând roata tigaia, ca la servele de la tenis :).
Lăsați să se prăjească până când clătita face găurele mici, capătă un aspect uniform, marginile se sucesc ușor și se rumenesc un pic. Vă spun ele singure când sunt gata, doar trebuie să le ascultați.
|
|
Tips:
- Dacă clătitele sunt prea subțiri (ies oricum mai subțiri ca cele cu ou și lapte) și nu le puteți întoarce, adăugați puțină făină, iar dacă sunt prea groase, puneți puțină apă.
- Dacă au tendința de a lăsa fragmențele prin tigaie, mai puneți puțin ulei.
- Dacă uleiul pare să mărginească urât clătita chiar și după prima, este prea mult ulei.
- Nu e mare filozofie, trebuie doar poftă de mâncare, restul are câte o soluție, mai ales în bucătărie. :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu