vineri, 26 februarie 2016

Cea mai ușoară variantă de supă

Nu cred că există cineva care să nu cunoască gustul supei de găină făcută de mama atunci când îi era mai rece și, probabil, era răcit. De aceea, haideți astăzi să vă arăt cea mai simplă rețetă.

Ingrediente:

    - pulpe de găină/pui
    - fidea măruntă
    - pătrunjel verde sau congelat
    - morcov
    - țelină rădăcină
    - păstârnac
    - ceapă
    - apă
    - sare
    - piper
    - smântână
Cantitățile nu le-am precizat, pentru că depinde foarte mult de câtă supă vreți să obțineți. De exemplu, pentru o oală de 3 litri ajunge o pulpă, un pumn de fidea, un morcov, un păstârnac potrivit, o ceapă și o felie de țelină mare (legumele încerc să le pun în cantități egale).
Spălați bine carnea. Apoi, lăsați-o câteva ore în apă pentru a ieși sângele, dacă este cazul. Puneți carnea în oală, adăugați legumele mărunțite (răzătoarea este foarte bună în acest caz) și completați cu apă. Lăsați la fiert să se frăgezească (verificați legumele să fie moi, carnea să se desprindă ușor de pe os) după care adăugați fidea (atenție la timpul de fierbere, depinde de tip și de cât de moi le doriți), sare și piper, după gust. Spre final, adăugați și pătrunjel din belșug.
Când serviți, adăugați smântână pentru a îmbogăți aromele. 
Sfat: Carnea este cea mai importantă pentru a obține o supă bună, mai bine folosiți o bucățică de la țară decât multă și fără gust din magazin.
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu