Aveți nevoie de:
|
După ce s-a topit de tot, adăugați aromele, amestecați foarte bine și distribuiți ciocolata fierbinte în ce formă doriți pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Modelați-o așa cum vă place și lăsați la rece (nu neapărat în frigider).
Scrisul - Când foaia s-a întărit bine, o întoarceți și trageți ușor foaie de copt de pe ea (partea aceasta este netedă și de aceea trebuie răsturnată). Sfărâmați bine ciocolata albă și o topiți ca pe cealaltă. Cu grijă, o turnați topită într-o punguță/într-un coif făcut din hârtie de copt/într-o seringă nouă/recipient de ornat și lăsați să curgă un fir subțire. Luați acest „stilou” în mână și scrieți. Nu vă grăbiți, pentru că mâna încălzită menține temperatura o bucată de timp.
Decorarea - Se măsoară folia transparentă astfel încât să cuprindă bine foaia de ciocolată și se lasă și un surplus. Se trag capetele, se strâng și se capsează cu marginile în sus (așa cum ați văzut la flori). Folia care nu stă cum vă doriți o puteți „calma” tot cu câteva capse. La final, potriviți fundițele și încrețiți capetele trăgând drept cu un cuțit de partea fără luciu.
Sfat: Cofetarii recomandă ciocolata temperată pentru ornare (asta înseamnă că atunci când ciocolata este fierbinte și luată de pe foc, se adaugă bucățele tari pentru a se topi și așa o temperăm, devenind mai ușor de folosit în modelare). Puteți adăuga orice vă dorește inima când ciocolata este moale, chiar și boabe de piper roșu.
Să petreceți frumos de Dragobete lângă toți cei dragi!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu