vineri, 22 aprilie 2016

Sărmăluțe în frunze de spanac

Ingrediente:
{  frunze de spanac mari
{  1 cană orez
{  2 căni soia granule
{  2 cepe mari tocate
{  2 morcovi rași mărunt
{  1 dovlecel ras
{  2 linguri cimbru
{  1 lingură turmeric
{  1 lingură boia de ardei dulce
{  2 lingurițe piper
{  3 frunze dafin
{  ulei
{  bulion
{  sare

Orezul se spală și se pune la fiert în 5 căni de apă și un pic de ulei. Când începe să se înmoaie, se adaugă soia, se amestecă și se lasă până când totul se pătrunde bine. (Adăugați apă în plus dacă amestecul are tendința să se prindă de vas.)
Morcovul se călește un pic în ulei, după care se adaugă jumătate de cană de apă, ceapa și dovlecelul. Când legumele sunt bine făcute, se adaugă mirodeniile și bulion cât să capete o nuanță frumoasă (ne hrănim și ochii :)) . După ce fierbe încă 10 minute, amestecați cu orezul și soia.
Pregătiți frunzele de spanac (tulpinile nu le aruncați, folosiți-le în borș sau într-un piure cu urzici), opărindu-le pe fugă în apă fierbinte.
Se formează sărmăluțele și se așează într-un vas cu fundul gros, în care am pus deja rămurele de cimbru / mărar (pot fi și uscate, sunt chiar mai indicate), bulion și puțină apă.
Se dau la fiert până se înmoaie bine frunzele de spanac (nu va dura mult).

Pentru rezultate optime, lăsați aragazul la foc mic pe toată durata pregătirii sărmăluțelor și folosiți vase cu suprafețe anti-aderente.
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu