sâmbătă, 16 aprilie 2016

Ștrudel simplu și bun

Când vă este dor de aroma copilăriei cu siguranță se strecoară pe acolo și aroma unui ștrudel cald pudrat din plin cu vanilie, nu-i așa? Pentru amintiri la fel de frumoase, încercați rețeta de mai jos:
Ingrediente:
{  800 g aluat de foietaj
{  mere / gem de mere
{  3 linguri griș
{  zahăr
{  1 lingură făină
{  nucă (opțional)
{   scorțișoară

Aluatul de foietaj se întinde bine, se porționează în pătrate care se umplu cu câte o lingură de amestec realizat din toate celelalte ingrediente. Apoi, se rulează, se fac găurele cu o linguriță și se ung cu ulei și zahăr. Se lasă la copt până se rumenesc ușor. Serviți-le călduțe pudrate cu zahăr vanilat.


Sfaturi:
1. Merele se pot căli un pic pentru a se elimina excesul de apă (pur și simplu se pun într-o tigaie sau într-o oală cu fundul mai gros și se amestecă pentru a permite aburilor să iasă repede). Umplutura poate fi molicică, dar nici să curgă. Dacă este necesar, adăugați făină un pic mai multă.
2. Verificați cât de dulce este umplutura înainte de a adăuga zahărul (s-ar putea să nu mai fie necesar).
3. Cantitățile sunt valabile pentru o tavă înaltă de aragaz, deci dacă vreți mai puține, micșorați cantitățile.
4. Puteți folosi și alte fructe sau amestecuri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu