marți, 20 octombrie 2015

Șnițel ca la mama acasă

Un șnițel pufos, simplu și totuși plin de arome? Așa l-ar face și cei mai buni bucătari, dar așa poți să-l faci și tu. Iată cum:

Ingrediente: 
  • 8 felii de carne potrivite (de care doriți)
  • 4 ouă
  • 10 linguri rase făină
  • 1 lingură muștar
  • 1/2 lingură ulei de măsline
  • 1/2 linguriță bicarbonat stins cu lămâie
  • 1 linguriță sare
  • 1/2 linguriță piper


Mod de preparare
Carnea se spală bine, se taie în felii potrivite și se bate cu ciocanul special.
(Dacă este prea fragedă carnea și se fărâmițează, puneți-o într-o pungă și bateți-o așa)
Într-un castron se pun cele patru ouă, se bat ușor și se adaugă toate celelalte ingrediente.
Dacă doriți o crustă mai groasă, folosiți făină un pic mai multă (cât să nu mai curgă ușor).
Se ia o tigaie, se încălzește uleiul și se prăjesc bucățile de carne date prin amestecul din castron.
Se lasă până când capătă o culoare apetisantă.
Se pot servi cu cartofi, cu salată sau ca atare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu