vineri, 6 noiembrie 2015

Biscuiți de crănțănit duminica

Duminica îți place să te uiți la un film super și să crănțănești ceva sau simți nevoia unor crănțănele făcute de mânuța ta? Nimic mai simplu! Combină 4 lingurițe de ulei de palmier + 1 linguriță de unt (sau 5 lingurițe de palmier, dacă nu vrei să folosești unt), 60g tărâțe, 1 vârf de linguriță secărică, 1 lingură de brânză (opțional)/sare, 190g făină, 1 plic de praf de copt stins cu puțină lămâie. 
Se frământă bine (va fi mai ușor de modelat decât plastilina), se aleg mici grămăjoare cât o cireașă măricică, se rulează pe fugă, se unesc capetele și se pun la cuptor într-o tavă unsă cu ulei. 
Se lasă la copt până se întăresc puțin și își schimbă ușor culoarea. 
În plus, se păstrează bine pentru mai mult timp.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu