Duminica îți place să te uiți la un film super și să crănțănești ceva sau simți nevoia unor crănțănele făcute de mânuța ta? Nimic mai simplu! Combină 4 lingurițe de ulei de palmier + 1 linguriță de unt (sau 5 lingurițe de palmier, dacă nu vrei să folosești unt), 60g tărâțe, 1 vârf de linguriță secărică, 1 lingură de brânză (opțional)/sare, 190g făină, 1 plic de praf de copt stins cu puțină lămâie.
Se frământă bine (va fi mai ușor de modelat decât plastilina), se aleg mici grămăjoare cât o cireașă măricică, se rulează pe fugă, se unesc capetele și se pun la cuptor într-o tavă unsă cu ulei.
Se lasă la copt până se întăresc puțin și își schimbă ușor culoarea.
În plus, se păstrează bine pentru mai mult timp.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu