marți, 3 noiembrie 2015

Somon de nota 10

Cauți un preparat special. Poate că este o zi de naștere, pui la cale o cină romantică, ai musafiri sau pur și simplu vrei să îți impresionezi papilele gustative? Iată o soluție simplă, fină și care nu îți răpește mult timp.


Ingrediente:
500g coadă de somon
ulei de măsline pentru prăjit

Pentru sos:
1 căniță lapte
2 căței mici usturoi
1 linguriță tărâțe de Psyllium (opțional)
1 lingura semințe chia 
1 linguriță amidon tapioca (opțional)
un praf sare
1 lingură suc/sos lămâie
 

Modul de preparare:
Se dezgheață coada de somon, dacă este cazul. Se răzuiește pentru a fi îndepărtați eventualii solzi și se spală cu grijă. Se încinge o tigaie cu puțin ulei de măsline și se așează bucățile de carne cu fața în jos (Se poate pune și la cuptor fără probleme). Se întoarce când capătă o culoare rumenă și se mai lasă câteva minute pe partea cealaltă. (Peștele, în general, nu are nevoie de mult timp, așa că nu pleca de lângă tigaie) 
Cât ai grijă de pește, pentru a nu pierde timp, preia ștafeta sosului. Se curăță, se spală și se rade mărunt usturoiul. Pe ochiul mic se pune o tigăiță cu fundul mai gros, se adaugă cănița de lapte, sucul de lămâie, sarea, usturoiul. Când începe să se încălzească, se adaugă chia și opțional, se adaugă în ploaie, pe rând tărâțe de Psyllium și amidon de tapioca, amestecând continuu (depinde de consistența pe care o doriți, dacă vreți un sos mai lejer, ușor de turnat peste pește, atunci nu mai puneți ingredientele făinoase.) Se lasă până la un prim clocot, învârtind cu atenție, să nu se prindă. 

Sfaturi bonus:
Dacă sosul se întărește prea tare, adăugați un pic de lapte și amestecați-l până redevine omogen.
Ideal ar fi să serviți preparatul cald, cât sosul încă nu apucă să se răcească.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu